Många tillbringar timmar på kontoret, ca 1500 timmar per år faktiskt. Förstår ni då vilket betydelse ett bra och bekvämt kontor har. Kontorsmiljön måste vara bra för att de som vistas där ska må bra. Det finns en del punkter som ett kontor bara måste ha. Vid inredning av kontor är det otroligt viktigt att exempelvis skrivbordet och stolen är ergonomiskt anpassad efter personen som ska använda den. Utöver det måste givetvis kontorsmiljön vara inspirerande, man ska vilja vakna upp och gå till jobbet varje morgon.

Kundens och klientens första intryck av ett kontor eller arbetsplats spelar stor roll för företagets helhetsintryck. Investering i rätt design, möbler och prylar i receptionsområdet kan vara skillnaden mellan deal or no deal.

Med rätt kontorsinredning mår alla bättre på jobbet och produktiviteten ökas. Det finns ett par användbara tips som kan vara bra att ta med sig den dagen man ska börja arbeta på kontor:

Skrivbordet är kanske det allra viktigaste. Hitta ett skrivbord som gärna är justerbart så att du kan stå och arbeta. Att med jämna mellanrum stå upp och arbeta har visat sig vara väldigt bra för effektiviteten men även för hälsan. Sitt gärna invid ett fönster så att du får se annat än en vägg. Dessutom får du solljus om vädret tillåter.

En väldigt bra kontorsinredningsdetalj är att ha saker och ting på skrivbordet som gör dig på bra humör. En bild på någon du älskar eller håller kär, eller någon plats eller något motiverande citat. Detta kan även printas på musmattor och skrivbordsunderlägg. Dessa små detaljer kan ge dig den boost du behöver för att orka. För att spicea till det ännu mer gör pennburkar, post-it lappar och brevfack din vardag på kontoret så mycket lättare. Dessutom har du bättre koll om du får in dessa komponenter i dagliga rutiner.

Att ha en bekväm stol är väldigt viktigt. Du vill undvika ryggbesvär, därfö skall du helst ha en justerbar stol med armstöd och som du kan luta huvudet mot.